Słodko-kwaśne udka z ananasem i papryką to idealny przepis na uroczysty obiad w gronie najbliższych. Gwarancja smaku i powodzenia. Ta potrawa nie może się nie udać.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Udka dokładnie obsmażamy na maśle, aby zarumieniły się z każdej strony.
Udka razem z tłuszczem przekładamy do naczynia żaroodpornego i przyprawiamy. Dodajemy pokrojone kawałki ananasa i papryki, a następnie pokrojone w plasterki cebulę z czosnkiem i całość mieszamy.
Polewamy miodem i skrapiamy sokiem z cytryny. Mieszamy.
Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę, następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
Dodaj komentarz