Jaglanka z cukinią, ciecierzycą i rzodkiewką

Autor:

Ania321

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • ½ pęczka rzodkiewki
  • ½ cukinii
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka oregano
  • ½ łyżeczki tymianku
  • ½ puszki cieciorki konserwowej
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę jaglaną wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować ją al dente. Odcedzić. .



Krok 2

Cukinię oraz rzodkiewki dokładnie umyć i osuszyć, a następnie pokroić: rzodkiewki w półplasterki, a cukinię w kostkę.



Krok 3

Na patelni rozgrzać olej kokosowy, wrzucić cukinię i podsmażyć ją przez 5 minut.



Krok 4

Dodać śmietanę i dusić przez około 3 minuty.



Krok 5

Dodać przyprawy, wymieszać.



Krok 6

Dodać ugotowaną kaszę, odsączoną ciecierzycę oraz rzodkiewkę. Wymieszać i smażyć jeszcze przez około 2-3 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.