1. Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebule zeszklić na oliwie. Ziemniaki i cebulę przecisnąć przez maszynkę. Do zmielonej masy ziemniaczanej dodac jajko, make ziemniaczana i większą szczyptę soli. Zagniesc jednolite ciasto. 2. Mięso ugotowane w rosole, obrać z kostek, przecisnąć przez maszynkę, doprawić przecisnietym przez praske czosnkiem, sola i duza iloscia pieprzu,wymieszac. 3. Z masy ziemniaczanej odrywac po kawałeczku ciasta , na środku nakładać po łyżeczce farszu mięsnego , zlepiać tworzać koła. Pyzy gotować w osolonej wodzie. 4. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zeszklić posiekana cebule wraz z cienko pokrojonym kabanosem, doprawić sola pieprzem i suszona natka. Pyzy okraszac omastą z cebuli i kabanosa, smacznego
Dodaj komentarz