pyzy z miesem gotowanym w rosole

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • około 2 kg ziemniaków,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1\2 łyżeczki soli,
  • 3 cebule-jedna do masy ziemniaczanej-i 2 do okraszenia pyzów,
  • 2 średnie cienkie kabanosy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • swiezo zmielony pieprz,
  • suszona natka 1 łyżeczka,
  • tłuszcz , oliwa do smazenia,
  • 3-4 udka gotowane w rosole lub inne czesci kurczaka,
  • swieża natka do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

1. Ziemniaki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebule zeszklić na oliwie. Ziemniaki i cebulę przecisnąć przez maszynkę. Do zmielonej masy ziemniaczanej dodac jajko, make ziemniaczana i większą szczyptę soli. Zagniesc jednolite ciasto. 2. Mięso ugotowane w rosole, obrać z kostek, przecisnąć przez maszynkę, doprawić przecisnietym przez praske czosnkiem, sola i duza iloscia pieprzu,wymieszac. 3. Z masy ziemniaczanej odrywac po kawałeczku ciasta , na środku nakładać po łyżeczce farszu mięsnego , zlepiać tworzać koła. Pyzy gotować w osolonej wodzie. 4. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zeszklić posiekana cebule wraz z cienko pokrojonym kabanosem, doprawić sola pieprzem i suszona natka. Pyzy okraszac omastą z cebuli i kabanosa, smacznego



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.