Kaczka wyśmienicie smakuje z owocami. Znamy dobrze jej połączenie z jabłkami, pomarańczami czy żurawiną. Tutaj inna wersja – kaczka z grejpfrutem. Znika szybciej, niż się ją przygotowuje!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Łączymy ze sobą olej, czosnek i przyprawy. Dodajemy sok z grejpfruta. Skórę kaczki nacinamy dokładnie w kratkę. Kaczkę nacieramy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki.
Obsmażamy piersi na rozgrzanym oleju z obu stron, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na każdym kawałku mięsa układamy plaster boczku, dodajemy również pokrojone grejpfruty ze skórką.
Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-01-21 16:12:00
Na pewno bardzo smaczne mięsko.
Odpowiedz