Jajeczna tortilla z warzywami po meksykańsku

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • ⅓ szklanki mleka Łaciate
  • 50 g pieczarek
  • 40 g czerwonej fasoli
  • 1 pomidor
  • 2 plastry żółtego sera
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • 1 cebula
  • Sól i pieprz
  • Olej
  • Śmietana Łaciata 30%

Przygotowanie

Krok 1

W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem i mąką. Na patelni rozgrzać olej i wlać masę jajeczną. Smażyć przez około 2 minuty, na omlecie ułożyć plastry sera. Przykryć pokrywką i smażyć jeszcze około 2 minuty na małym ogniu. Wyłączyć ogień i pozostawić pod przykryciem.



Krok 2

Na drugiej patelni zeszklić cebulę, pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki i podsmażyć. Dodać pokrojonego w drobną kostkę pomidora i paprykę. Dodać przyprawy i odsączoną fasolę.



Krok 3

Placek jajeczny przełożyć na duży talerz i wyłożyć warzywa. Zwinąć placek, serwować z kwaśną śmietaną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.