Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem i mąką. Na patelni rozgrzać olej i wlać masę jajeczną. Smażyć przez około 2 minuty, na omlecie ułożyć plastry sera. Przykryć pokrywką i smażyć jeszcze około 2 minuty na małym ogniu. Wyłączyć ogień i pozostawić pod przykryciem.
Na drugiej patelni zeszklić cebulę, pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki i podsmażyć. Dodać pokrojonego w drobną kostkę pomidora i paprykę. Dodać przyprawy i odsączoną fasolę.
Placek jajeczny przełożyć na duży talerz i wyłożyć warzywa. Zwinąć placek, serwować z kwaśną śmietaną.
Dodaj komentarz