Wiosenna surówka

Autor:

Śnieżynka

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 marchewka
  • ½ łyżeczki musztardy
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • ½ szkl. selera konserwowego
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 jabłko
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 łyżka majonezu light
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 2

Seler marynowany wyłożyć na sito, osączyć.



Krok 3

Szczypiorek umyć, osuszyć i drobno posiekać.



Krok 4

Umytą rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.