Jajecznica z boczkiem, pomidorem i papryką

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 15 dag boczku
  • 1 pomidor
  • ½ papryki zielonej
  • 1 papryczka chili
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.



Krok 2

Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodać pokrojoną w dużą kostkę paprykę zieloną oraz drobno pokrojoną papryczkę chilli. Smażyć kilka minut, aż papryka zmięknie.



Krok 3

Dodać pokrojonego w grubą kostkę pomidora i smażyć jeszcze przez chwilę.



Krok 4

Na miseczkę wbić jajka i roztrzepać je widelcem. Dodać sól i dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.



Krok 5

Wlać jajka na patelnię, wymieszać i usmażyć jajecznicę wedle upodobań.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.