Jajecznica z cebulą

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 cebula biała
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • Sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać, pokroić i wrzucić na rozgrzany olej. Dusić pod przykryciem około 8-10 minut.



Krok 2

Dodać roztrzepane w miseczce jajka.



Krok 3

Usmażyć wedle uznania.



Krok 4

Wyłożyć na talerze, doprawić do smaku solą.



Krok 5

Natkę pietruszki umyć, posiekać, posypać jajecznicę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.