Jajecznica z cukinią i boczkiem

Jajecznica z cukinią i boczkiem to alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Smakuje rewelacyjnie i jest bardzo sycąca.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 jajka
  • - ½ cukinii (małej)
  • - 3 plastry boczku (dosyć cienkie)
  • - 1 łyżeczka masła
  • - 1 łyżeczka oliwy
  • - ¼ łyżeczki soli
  • - ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię myjemy. Kroimy w plasterki, a następnie plasterki na pół. Boczek kroimy w paski.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Wrzucamy boczek smażymy przez około 1 minutę. Następnie dodajemy cukinię, smażymy przez około 3 minuty.



Krok 3

Wbijamy jajka na patelnię. Smażymy delikatnie mieszając. Długość smażenia zależy od tego, jak mocno ścięte jajka lubimy. Dodajemy sól i pieprz na koniec.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.