Jajecznica z cukinią i boczkiem

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

1

Alergeny pokarmowe:

Jajko kurze

Składniki

Składniki:

- 3 jajka

- ½ cukinii (małej)

- 3 plastry boczku (dosyć cienkie)

- 1 łyżeczka masła

- 1 łyżeczka oliwy

- ¼ łyżeczki soli

- ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1
  • Cukinię myjemy. Kroimy w plasterki, a następnie plasterki na pół. Boczek kroimy w paski.
Krok 2
  • Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą. Wrzucamy boczek smażymy przez około 1 minutę. Następnie dodajemy cukinię, smażymy przez około 3 minuty.
Krok 3
  • Wbijamy jajka na patelnię. Smażymy delikatnie mieszając. Długość smażenia zależy od tego, jak mocno ścięte jajka lubimy. Dodajemy sól i pieprz na koniec.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0