Jajecznica ze szparagami i świeżą bazylią

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3 łodygi szparagów zielonych
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 garść świeżej bazylii
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe łodygi. Wrzucić je do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru. Gotować przez 8 minut, odcedzić, przelać zimną wodą i pokroić na kawałki.



Krok 2

Na patelni rozpuścić masło, wrzucić szparagi i podsmażyć przez 1-2 minut.



Krok 3

Następnie wlać roztrzepane widelcem jajka i usmażyć jajecznicę wedle uznania. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. bazylii.



Krok 4

Gotowe danie posypać posiekanymi listkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.