Kanapka z awokado, serem kozim i pesto

Kanapka z awokado doda Tobie energii na cały dzień. Z dodatkiem koziego sera smakuje bardzo oryginalnie.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 kromki chleba
  • - 1 duże awokado
  • - 4 plastry sera koziego
  • - 2 łyżeczki pesto bazyliowego

Przygotowanie

Krok 1

Awokado myjemy i obieramy. Następnie kroimy na pół, usuwamy pestkę i kroimy w plastry.



Krok 2

Każdą kromkę opiekamy w tosterze lub na patelni.



Krok 3

Na dwie kromki układamy plastry awokado, następnie plastry sera, 1 łyżeczkę pesto i plastry awokado. Przykrywamy pozostałymi kromkami chleba i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.