Zdrowe śniadanie, pełne wartościowego białka i tłuszczy. Dodatkowo bogate w walory smakowe i wizualne. Szybkie śniadanie, które zasmakuje całej rodzinie.
Danie: Śniadanie
Osób: 1-2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Szpinak myjemy i ususzamy. Cebule kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy cebulkę i ją szklimy. Dodajemy szpinak, smażymy tak długo, aż listki będą miękkie, czyli około 1-2 minut.
Na patelnię dodajemy jajka. Mieszam delikatnie i dodajemy sól. Gdy jajka zaczną się ścinać dodajemy Śmietankę Łaciatą. Smażymy jeszcze chwilę i podajemy. Możemy podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj komentarz