Jajecznica ze szpinakiem

Zdrowe śniadanie, pełne wartościowego białka i tłuszczy. Dodatkowo bogate w walory smakowe i wizualne. Szybkie śniadanie, które zasmakuje całej rodzinie.

Danie: Śniadanie

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 1-2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 jajka
  • - 60 ml śmietanki Łaciatej 12%
  • - garść młodych listków szpinaku (baby)
  • - 1 cebula dymka
  • - ¼ łyżeczki soli lub do smaku
  • - 1 łyżka masła
  • - ulubione pieczywo

Przygotowanie

Krok 1

Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy widelcem. Szpinak myjemy i ususzamy. Cebule kroimy drobno.



Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy cebulkę i ją szklimy. Dodajemy szpinak, smażymy tak długo, aż listki będą miękkie, czyli około 1-2 minut.



Krok 3

Na patelnię dodajemy jajka. Mieszam delikatnie i dodajemy sól. Gdy jajka zaczną się ścinać dodajemy Śmietankę Łaciatą. Smażymy jeszcze chwilę i podajemy. Możemy podawać ze świeżym pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.