Jajka faszerowane awokado i bazylią

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • Pół awokado
  • 1 garść bazylii świeżej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ugotować jajka na twardo, zostawić do wystudzenia, a następnie przekroić na połówki.





Krok 2

Delikatnie wyjąć żółtka, wrzucić je do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.



Krok 3

Dojrzałe awokado obrać ze skórki, pokroić na kawałki, dodać do żółtek, skropić sokiem z cytryny i również rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków.



Krok 4

Bazylię wypłukać , osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników.



Krok 5

Dodać majonez oraz dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu.Wymieszać. Przyprawić do smaku szczyptą soli. Nałożyć farsz do jajek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.