Jajka faszerowane pastą łososiową

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 10

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 80 g wędzonego łososia
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku
  • Pieprz kolorowy
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy przez około 10 minut w osolonej wodzie. Przelewamy zimną wodą i obieramy i przekrajamy na pół.



Krok 2

Żółtka wydrążamy i przekładamy do miski, dodajemy szczypiorek, majonez i łososia. Miksujemy na gładką pastę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku.



Krok 3

Jajka układamy na półmisku.



Krok 4

Pastę przekładamy do woreczka cukierniczego i wyciskamy masę na połówki jajek.



Krok 5

Dekorujemy szczypiorkiem, świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.