Jajka faszerowane szpinakiem i salami

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 garść szpinaku świeżego
  • 2 plasterki salami
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wyjąć ostrożnie żółtka.



Krok 2

Wrzucić żółtka do miski i rozgnieść je widelcem.



Krok 3

Dodać salami pokrojone w drobną kostkę oraz oczyszczony i posiekany szpinak. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 4

Dodać majonez, wymieszać. Nałożyć farsz do jajek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.