Jajka faszerowane szpinakiem i salami

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Danie: Śniadanie,

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 garść szpinaku świeżego
  • 2 plasterki salami
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1
Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wyjąć ostrożnie żółtka.

Krok 2
Wrzucić żółtka do miski i rozgnieść je widelcem.

Krok 3
Dodać salami pokrojone w drobną kostkę oraz oczyszczony i posiekany szpinak. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 4
Dodać majonez, wymieszać. Nałożyć farsz do jajek.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.