Jajka faszerowane tuńczykiem i sałatą lodową

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • Kilka liści sałaty lodowej
  • Sól
  • Pieprz
  • 1-2 łyżki majonezu

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo. Gdy ostygną, przekroić je na połówki i delikatnie usunąć żółtka. Rozgnieść żółtka widelcem.



Krok 2

Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać do żółtek.



Krok 3

Dodać również wypłukaną, osuszoną i pokrojoną w paseczki sałatę lodową. Wymieszać wszystkie składniki. Dodać majonez.



Krok 4

Przyprawić farsz świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Wymieszać. Faszerować jajka powstałą masą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.