Carbonara z tuńczykiem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g makaronu spaghetti
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ tuńczyka w puszce
  • 3 łyżki śmietanki Łaciata 30%
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • ½ pęczka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie(trochę wody odlać do szklanki), odsączyć i przelać zimną wodą.



Krok 2

Na patelni podsmażyć drobno posiekany czosnek.



Krok 3

Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka.



Krok 4

Do miseczki wlać śmietankę, wodę z gotowania, żółtko, sól i pieprz i zamieszać.



Krok 5

Makaron dodać do tuńczyka, wymieszać, zalać sosem.



Krok 6

Pietruszkę pokroić drobno i dodać do makaronu. Gotować na małym ogniu przez 4 minuty.



Krok 7

Przełożyć na talerze i zetrzeć parmezan.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.