Jajka faszerowane to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy czy jajek gotowanych. Do nich idealnie pasuje świeża natka pietruszki. Proste i efektowne śniadanie.
Danie: Śniadanie
Osób: 5
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
W garnku gotujemy wodę, wkładamy jajka do wrzącej wody i gotujemy na twardo czyli ok 11-13 minut. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i obieramy. Kroimy je na pół i wyciągamy żółtka, przekładamy je do miski.
Cebulę kroimy bardzo drobno. Do miski z żółtkami wrzucamy posiekaną cebulę, szczypiorek, natkę pietruszki, majonez oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i zagniatamy.
Do wydrążonych białek wkładamy jajeczny farsz pietruszkowy. Możemy podać z ulubioną sałatą.
Dodaj komentarz