Jajka faszerowane z pietruszką

Jajka faszerowane to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy czy jajek gotowanych. Do nich idealnie pasuje świeża natka pietruszki. Proste i efektowne śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 5

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 5 jajek
  • - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • - 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • - 1 cebula
  • - 1,5 łyżki majonezu
  • - ¼ łyżeczki soli (lub do smaku)
  • - ¼ łyżeczki pieprzu (lub do smaku)

Przygotowanie

Krok 1

W garnku gotujemy wodę, wkładamy jajka do wrzącej wody i gotujemy na twardo czyli ok 11-13 minut. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i obieramy. Kroimy je na pół i wyciągamy żółtka, przekładamy je do miski.



Krok 2

Cebulę kroimy bardzo drobno. Do miski z żółtkami wrzucamy posiekaną cebulę, szczypiorek, natkę pietruszki, majonez oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i zagniatamy.



Krok 3

Do wydrążonych białek wkładamy jajeczny farsz pietruszkowy. Możemy podać z ulubioną sałatą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.