Jajecznica z kiełbasą i bobem

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 duże jajka
  • 100 g bobu
  • 1 kawałek kiełbasy podwawelskiej
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Bób wypłukać, wrzucić do garnka i zalać zimną wodą. Dodać sól i cukier. Gotować przez około 15 minut od momentu wrzenia. Odcedzić, a gdy przestygnie, obrać ze skórek.



Krok 2

Kiełbasę pokroić w cienkie ćwierćplasterki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić kiełbasę i podsmażyć wedle uznania.



Krok 3

Następnie dodać bób i przesmażyć razem z kiełbasą.



Krok 4

Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem.



Krok 5

Dodać świeżo zmielony pieprz, posolić. Wlać jajka na patelnię i usmażyć jajecznicę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.