Jajecznica z dodatkiem awokado to pomył na zdrowe, pełne wartościowych tłuszczy śniadanie. Dodatkowo jest bardzo szybkie w przygotowaniu.
Danie: Śniadanie
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
Awokado myjemy i kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę. Następnie obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę. Lekko skrapiamy sokiem z cytryny.
Masło rozgrzewamy na patelni. Do szklanki wbijamy jajka, lekko roztrzepujemy. Posiekany szczypiorek wrzucamy na patelnię. Po chwili dodajemy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy chwilę, w zależności od tego jak mocno ściętą jajecznicę lubimy.
Po usmażeniu, dzielimy na dwie porcje. Do każdej dodajemy porcję pokrojonego awokado na środek jajecznicy. Podajemy.
Dodaj komentarz