Jajka faszerowane z szynką i koperkiem

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 duże jajka
  • 100 g szynki
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżeczki majonezu
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo. Jajka zalej zimną wodą i przestudź. Następnie delikatnie natnij każde jajko ostrym nożem, starając się nie uszkodzić za bardzo skorupki. Łyżką wydrąż delikatnie środek jajek i przełóż do miski.



Krok 2

Szynkę posiekaj bardzo drobno, a następnie podsmaż ją na patelni. Zdejmij z patelni i przestudź.



Krok 3

Jajka rozdrobnij za pomocą widelca. Dodaj pokrojony drobno koperek, szynkę i majonez. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj i przełóż do skorupek. Przed podaniem udekoruj koperkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.