Jajka faszerowane z szynką i koperkiem w skorupkach

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 duże jajka
  • 100 g dobrej jakości szynki
  • 1 pęczek posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki majonezu
  • Olej
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo. Na patelni podsmażyć szynkę. Jajka wsadzić do zimnej wody i przestudzić. Następnie delikatnie naciąć ostrym nożem starając się nie uszkodzić za bardzo skorupki. Łyżka wydrążyć środek jajek i przełożyć do miski.



Krok 2

Jajka rozdrobnić za pomocą widelca, dodać pokrojony drobno koperek, bardzo drobno posiekaną szynkę, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i z powrotem przełożyć do skorupek.



Krok 3

Udekorować koperkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.