Wielkanocna pascha migdałowa

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 10

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

2.33/5

Oceń przepis

Ocena

2.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g półtłustego Twarogu Mazurski Smak
  • 200 g cukru pudru
  • 5 żółtek twardych
  • 2 żółtka płynne
  • 120 g masła Łaciate
  • 2 łyżki mascarpone Mlekpol
  • Laska wanilii
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 krople esencji migdałowej
  • 50 g rodzynek

Przygotowanie

Krok 1

W malakserze mieszamy ser z cukrem i ugotowanymi jajkami, na koniec dodajemy jajka surowe i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy masło w temperaturze pokojowej, mascarpone i nasiona wanilii, pokrojone migdały i esencję. Mieszamy na najmniejszych obrotach do uzyskania gładkiego kremu.



Krok 2

Do kremu dodajemy namoczone w wodzie rodzynki i mieszamy ponownie do połączenia.



Krok 3

Formę wykładamy masą i dokładnie uciskamy. Odstawiamy na noc do lodówki.



Krok 4

Podajemy udekorowane płatkami migdałów. Ewentualnie możemy podawać również z sosem pomarańczowym.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.