Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Wędzony łosoś idealnie pasuje do masy jajecznej. Dodatkowo wzbogaca śniadanie w walory kolorystyczne. Szybkie i łatwe w wykonaniu śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 6

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 6 jajek
  • - 100 g wędzonego łososia (plastry)
  • - 2 łyżki majonezu
  • - ¼ łyżeczki pieprzu
  • - szczypior do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

W garnku gotujemy jajka na twardo, czyli ok 11-13 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą. Obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Żółtka oddzielamy i przekładamy je do miski.



Krok 2

Około 60 g łososia kroimy bardzo drobno. Wkładam go do miski z żółtkami. Dodajemy majonez i pieprz. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę.



Krok 3

Białka faszerujemy masą z żółtkami i łososiem. Szczypior kroimy. Dekorujemy pozostałymi kawałkami łososia oraz szczypiorem. Podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.