Wędzony łosoś idealnie pasuje do masy jajecznej. Dodatkowo wzbogaca śniadanie w walory kolorystyczne. Szybkie i łatwe w wykonaniu śniadanie.
Danie: Śniadanie
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze
W garnku gotujemy jajka na twardo, czyli ok 11-13 minut. Następnie zalewamy je zimną wodą. Obieramy i kroimy wzdłuż na pół. Żółtka oddzielamy i przekładamy je do miski.
Około 60 g łososia kroimy bardzo drobno. Wkładam go do miski z żółtkami. Dodajemy majonez i pieprz. Wszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę.
Białka faszerujemy masą z żółtkami i łososiem. Szczypior kroimy. Dekorujemy pozostałymi kawałkami łososia oraz szczypiorem. Podajemy.
Dodaj komentarz