Pasta z wędzonej makreli i pieczonego buraka

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 burak czerwony
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowy
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Buraka dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć olejem rzepakowym, oprószyć pieprzem i solą. Zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem. Zostawić do przestygnięcia, a następnie obrać.



Krok 2

Rybę dokładnie obrać z ości i rozdrobnić razem z burakiem w rozdrabniaczu.



Krok 3

Dodać drobno pokrojony szpinak, chrzan oraz majonez. Dokładnie wymieszać.



Krok 4

Przyprawić pastę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli. Podawać z pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.