Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką pietruszki

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 jajka
  • 2-3 łyżki konserwowej soczewicy zielonej
  • 4-5 pomidorków koktajlowych
  • 1 mały pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoika
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, przekroić je na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka. Rozgnieść żółtka widelcem. Dodać odsączoną z zalewy zieloną soczewicę.





Krok 2

Pomidorki koktajlowe pokroić w drobniutką kosteczkę. Natkę pietruszki wypłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do reszty składników.



Krok 3

Dodać majonez, chrzan, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli. Wymieszać i nałożyć farsz do jajek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.