Sałatka jajeczna z kaparami i chrzanem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 mała czerwona cebula
  • Kilka kawałków papryki marynowanej
  • 1 łyżka kaparów
  • 1 puszka soczewicy zielonej
  • 3 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka chrzanu
  • Pieprz
  • Sól ziołowa

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę czerwoną obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wrzucić do miski.



Krok 2

Paprykę marynowaną również pokroić w kostkę, dodać do cebuli.



Krok 3

Dodać kapary, wymieszać.



Krok 4

Dodać odsączoną z zalewy zieloną soczewicę.



Krok 5

Jajka ugotować na twardo, a gdy ostygną pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników, wymieszać.



Krok 6

Wymieszać majonez z chrzanem, świeżo zmielonym pieprzem i solą ziołową. Połączyć sos z sałatką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.