Jajka z bekonem, pomidorami i pieczarkami

Boczek, pomidorki koktajlowe, pieczarki - wszystko to zapiekane z jajkami. Uczta dla prawdziwego mężczyzny. Idealny pomysł na sycące śniadanie.

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 6 jajek
  • 2-4 plastry boczku
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 6 pieczarek
  • bazylia do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Boczek podsmażamy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki i również lekko podsmażamy. Całość przekładamy na talerz. Pomidorki koktajlowe zostawiamy w całości lub kroimy na połówki.



Krok 2

Na patelnię wbijamy jajka i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na górze układamy boczek, pieczarki i pomidorki. Dusimy do pożądanej konsystencji jajek.



Krok 3

Przed podaniem danie posypujemy pokrojoną bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.