Składniki:

  • - 1 opakowanie jarmużu
  • - 3 pomarańcze
  • - 2 granaty
  • - bazylia w proszku

Przygotowanie

Krok 1

Jarmuż myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki.



Krok 2

Jarmuż przekładamy do miski. Pomarańcze dokładnie myjemy, obieramy razem z białą skórką i dzielimy na cząstki. Połowę jednej z pomarańczy odkładamy do przygotowania sosu.



Krok 3

Aby wydobyć pestki z granatu musimy go przekroić wzdłuż i wyjąć je za pomocą łyżeczki lub noża. Kiedy połączymy ze sobą wszystkie składniki sałatki, skrapiamy ją dressingiem przygotowanym z soku z pomarańczy i bazylii.



Wskazówki

Przy wyborze granatu kierujmy się kolorem - im ciemniejszy kolor tym słodsze wnętrze.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.