Jarmużowa sałatka z granatem i pomarańczą

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 15 min

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Wegetariańskie Fit

Składniki

Składniki:

- 1 opakowanie jarmużu

- 3 pomarańcze

- 2 granaty

- bazylia w proszku

Przygotowanie

Krok 1
  • Jarmuż myjemy, osuszamy i dzielimy na mniejsze kawałki.
Krok 2
  • Jarmuż przekładamy do miski. Pomarańcze dokładnie myjemy, obieramy razem z białą skórką i dzielimy na cząstki. Połowę jednej z pomarańczy odkładamy do przygotowania sosu.
Krok 3
  • Aby wydobyć pestki z granatu musimy go przekroić wzdłuż i wyjąć je za pomocą łyżeczki lub noża. Kiedy połączymy ze sobą wszystkie składniki sałatki, skrapiamy ją dressingiem przygotowanym z soku z pomarańczy i bazylii.

Wskazówki

  • Przy wyborze granatu kierujmy się kolorem - im ciemniejszy kolor tym słodsze wnętrze.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0