Morska opowieść

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Beza

  • 4 jajka,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 1 szklanka mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem

  • 250 ml śmietany 30%,
  • 250 g mascarpone,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 250g borówek amerykańskich

Polewa

  • Galaretka niebieska

Przygotowanie

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać stopniowo cukier, żółtka, cały czas ubijać. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy około 30 minut w 175 stopniach góra dół.



Krok 2

Mascarpone ubić ze śmietaną i cukrem pudrem na sztywno. Wyłożyć na zimny biszkopt. Na to wykładamy borówki.



Krok 3

Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu. Wystudzone wylać na placka i dać do zastygnięcia do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.