Jeżynowy mrożony jogurt

Pyszny, prosty i pożywny deser, idealny do ochłody w upalne dni.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml jogurtu greckiego
  • 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 36%
  • 500 g jeżyn
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka cukru

Przygotowanie

Krok 1

Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.




Krok 2

Do misy blendera wrzucamy banany, umyte jeżyny (pozostawiamy część do dekoracji), jogurt grecki, śmietankę Łaciatą oraz cukier.



Krok 3

Całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Umieszczamy w zamrażalniku na godzinę.



Krok 4

Do naczynek przekładamy wybraną część mrożonego jogurtu, posypujemy świeżymi owocami.



Wskazówki

Mrożony jogurt będzie miał lekko kwaskowy smak, jeśli chcesz, dodaj więcej cukru.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.