Polewa owocowa

Autor:

Kasia Fifi

Danie: Podwieczorek, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Polewa

  • 250 ml śmietanki Łaciata 30%,
  • 100 g serka mascarpone,
  • 200 g leśnych jagód (świeżych lub mrożonych),
  • 100 g malin,
  • 1 łyżka cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie produkty umieścić w blenderze, zmiksować do konsystencji która będzie nam odpowiadała. Mrożone owoce wyjąć parę minut wcześniej, chyba że Wasz blender poradzi sobie z mrożonymi.



Wskazówki

Podawać... np. z kluskami typu "pampuch" :) Smacznego, dla małego i dużego, bo jest do czego :)

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.