Danie: Śniadanie
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wodę podgrzać, wymieszać z 2 łyżkami jogurtu i miodem, dodać drożdże i wymieszać, odstawić.
Do miskI przesiać mąkę, sól i wymieszać, dodać jajko, olej i resztę jogurtu. Dodać odczyn drożdżowy i ugnieść. Przykrywamy ścierką i zostawiamy w ciepłym miejscu na ok 40 minut. Jak ciasto podwoi swoją objętość ugniatamy jeszcze kilka razy i formujemy z ciasta pasek o szerokości 8 cm i długości ok. 60 cm.
Kroimy na równe prostokąty, przykrywamy i zostawiamy na 30 min.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i w temp 200°C i pieczemy przez 20 min.
Dodaj komentarz