Proste wietnamskie wrapy

Wrapy prosto z kuchni wietnamskiej. Są łatwe w przygotowaniu, orzeźwiające i świetne na letnie wieczory, kiedy nie masz ochoty gotować.

Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
  • 1 główka sałaty masłowej
  • ½ szklanki marchewki
  • ½ szklanki posiekanych kasztanów wodnych
  • ⅓ szklanki sosu sałatkowego w stylu azjatyckim
  • ¼ szklanki jogurtu w typie greckim Mlekpol
  • 1 szczypta płatków czerwonej papryki
  • szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Kurczaka piecz w piekarniku w 180°C, przez ok. 1h. Lekko przestudź. Następnie rozdrobnij dokładnie mięso widelcem. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Kasztany pokrój w drobne paseczki.



Krok 2

Do dużej miski wrzuć kurczaka, marchewkę i kasztany.



Krok 3

Przygotuj sos sałatkowy z przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego jogurt. Dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej kurczaka i wymieszaj.



Krok 4

Sałatę podziel na liście, umyj i osusz. W każdy liść sałaty włóż trochę nadzienia. Dopraw płatkami czerwonej papryki. Wierzch posyp świeżym szczypiorkiem. Smacznego!



Wskazówki

Do przygotowania tego dania możesz użyć mięsa, które zostało Ci po rosole.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.