Wrapy prosto z kuchni wietnamskiej. Są łatwe w przygotowaniu, orzeźwiające i świetne na letnie wieczory, kiedy nie masz ochoty gotować.
Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Kurczaka piecz w piekarniku w 180°C, przez ok. 1h. Lekko przestudź. Następnie rozdrobnij dokładnie mięso widelcem. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Kasztany pokrój w drobne paseczki.
Do dużej miski wrzuć kurczaka, marchewkę i kasztany.
Przygotuj sos sałatkowy z przepisu na opakowaniu. Dodaj do niego jogurt. Dokładnie wymieszaj. Powstałym sosem polej kurczaka i wymieszaj.
Sałatę podziel na liście, umyj i osusz. W każdy liść sałaty włóż trochę nadzienia. Dopraw płatkami czerwonej papryki. Wierzch posyp świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
Do przygotowania tego dania możesz użyć mięsa, które zostało Ci po rosole.
Dodaj komentarz