Kaszka Zebra

Autor:

monika_domowe

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Deser

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Kaszka manna

  • 35 gram czekolady mlecznej,
  • 15 gram czekolady deserowej,
  • 200 ml mleka Łaciate 2%,
  • 50 ml śmietanki Łaciata 30%,
  • 3 łyżki kaszy manny,
  • owoce do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

100 ml mleka + 25 ml śmietanki podgrzewać w garnuszku razem z dwoma rodzajami czekolad.



Krok 2

W drugim garnuszku zagotować pozostałe mleko i śmietankę.



Krok 3

W każdym garnuszku wymieszać po 1,5 łyżki kaszy manny i podgrzewać, ciągle mieszając, aż stanie się gęsta. Zagotować około 0,5 minuty.



Krok 4

Przekładać naprzemiennie do formy. Zostawić aż ostygnie i się zetnie. Wyjąć z formy. Podawać z czekoladowym sosem i owocami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.