Do wysokiego naczynia wlać jogurt, dodać cukier, zmiksować.
Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia.
Następnie żelatynę podgrzać, dodać do jogurtów mieszając, aby nie zrobiły się grudki.
Morele odlać z soku, odsączyć na sicie.
Sok uzupełnić wodą tak, aby powstało 0,5 litra, podgrzać, zdjąć z ognia i do gorącego soku wsypać galaretki z żelatyną, dobrze wymieszać do rozpuszczenia galaretek i żelatyny.
Morele zmiksować, dodać do syropu z galaretkami, dobrze wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
Spód tortownicy 26 cm, wyłożyć biszkoptami, na biszkopty wyłożyć większą część jogurtu, warstwę herbatników i resztę jogurtu wymieszanego z kakao.
Na samym końcu wylać mus morelowy, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj komentarz