Zdrowa i lekka pizza. Oryginalna przekąska na letnią imprezę na świeżym powietrzu. Zasmakuje dzieciom oraz dorosłym.
Osób: 6
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Arbuza myjemy i kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Każdy taki plaster kroimy jeszcze na 6 kawałków jak pizzę.
Na arbuzowych kawałkach układamy kawałki szynki, kruszymy fetę. Następnie oliwki kroimy w plastry i również układamy na wierzch arbuza.
Syrop klonowy mieszamy z sokiem z cytryny w równych ilościach, tzn. na 1 łyżkę syropu klonowego dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny. Dekorujemy arbuzową pizzę listkami bazylii. Skrapiamy kawałki wymieszanym sosem.
Dodaj komentarz