Jogurtowy twarożek z czosnkiem i koperkiem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 op. jogurtu Augustowskiego naturalnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1-2 łyżki posiekanego koperku
  • szczypta soli

Przygotowanie

Przygotowanie:

Jogurt przełożyć na sitko wyłożone gazą. Sitko umieścić na misce (lub garnku) i wstawić do lodówki. Kilkukrotnie odlać płyn, który gromadzi się w misce. Po 2-3 dniach należy przełożyć twarożek do miseczki i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek oraz przyprawić solą. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać z ulubionym pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.