Kabanosy w cieście francuskim

Autor:

KuchniaMniam

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski. Owinąć nimi kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem. Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 15 min. Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy. Podajemy z ulubionym smakiem ketchupu. Smacznego :)

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Sezam


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3-4 pętka kabanosów drobiowych lub wieprzowych
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • Sezam
  • Czarnuszka
  • Ulubiony smak ketchupu

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski.



Krok 2

Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy.



Krok 3

Owinąć ciastem kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem.



Krok 4

Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec przez 15 min.



Krok 5

Podajemy z ulubionym smakiem ketchupu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.