Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski. Owinąć nimi kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem. Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C. Piec przez 15 min. Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy. Podajemy z ulubionym smakiem ketchupu. Smacznego :)
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Jajko kurze, Sezam
Schłodzone ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na 2 cm paski.
Kabanosy przed pieczeniem można pociąć na mniejsze kawałki, tak jak chcemy.
Owinąć ciastem kabanosy na całej długości i posmarować roztrzepanym jajkiem.
Obtoczyć w sezamie lub ziarenkach czarnuszki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec przez 15 min.
Podajemy z ulubionym smakiem ketchupu.
Dodaj komentarz