Zupa warzywna z fasolą

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag mięsa wieprzowego z kością
  • 3 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 mały por
  • 1/2 cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 1 szkl. fasoli drobnej
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki smalcu
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • Posiekana natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny.



Krok 2

Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 3

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę.



Krok 4

Por pokroić w krążki, cebulę posiekać.



Krok 5

Mięso umyć, zalać wodą i ugotować na półmiękko. Wsypać przygotowane warzywa, liście laurowe, odrobinę soli i fasolę, gotować do miękkości.



Krok 6

Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Wskazówki

Zupę podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.