Kaczka w warzywach

Pyszne danie, które robi się samo. Idealne jako odmiana od tradycyjnych udek z kurczaka. Smakuje wybornie!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 udka z kaczki
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 250 g pieczarek
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 papryka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Udka myjemy, przyprawiamy i obsmażamy na maśle na rumiano.



Krok 2

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.



Krok 3

Całość dodajemy do mięsa. Przyprawiamy, zalewamy bulionem i dusimy razem pod przykryciem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.