Kaczka w warzywach

Pyszne danie, które robi się samo. Idealne jako odmiana od tradycyjnych udek z kurczaka. Smakuje wybornie!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 udka z kaczki
  • - 3 marchewki
  • - 3 pietruszki
  • - 250 g pieczarek
  • - 1 papryka
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżki masła
  • - 1 szklanka naturalnego bulionu warzywnego

Przygotowanie

Krok 1

Udka myjemy, przyprawiamy i obsmażamy na maśle na rumiano.



Krok 2

Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki.



Krok 3

Całość dodajemy do mięsa. Przyprawiamy, zalewamy bulionem i dusimy razem pod przykryciem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.