Danie: Podwieczorek
Osób: 12
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Do miski wlać maślankę, dodać cukier waniliowy, cukier kryształ, oliwę, mąkę, konfiturę, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i zmiksować.
Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/35 cm i włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piec do suchego patyczka około 40-45 minut.
Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Do szklanki mleka wlać adwokat, dodać mąkę pszenną, budyń waniliowy i zmiksować. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem z wanilią. Do gotującego się mleka wlać zmiksowane mleko z budyniem i energicznie mieszając zagotować. Dodać masło, wymieszać i wyłożyć na zimne ciasto. Na wierzchu ułożyć biszkopty, ostudzić.
Dodaj komentarz