Kanapka à la Reuben

Reuben to popularna kanapka amerykańska składająca się z pastrami (specjalnie przyrządzonej wołowiny), sera szwajcarskiego, kapusty kiszonej i sosu rosyjskiego. Jej wersja z poniższego przepisu jest równie pyszna, a znacznie prostsza do wykonania w warunkach domowych.

Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 duże kromki chleba żytniego lub pszenno-żytniego,
  • - 4 plastry sera Mlekpol,
  • - 10 plastrów wołowej szynki typu pastrami,
  • - garść odsączonej kiszonej kapusty,
  • - miękkie masło Łaciate

Sos:

  • - 3 łyżki majonezu,
  • - 1,5 łyżki ketchupu,
  • - 1 łyżeczka startej lub bardzo drobno posiekanej cebuli,
  • - odrobina chrzanu,
  • - kilka kropel sosu Worcester,
  • - szczypta słodkiej papryki,
  • - sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Składniki sosu wymieszać w miseczce.



Krok 2

Kromki chleba posmarować z jednej strony masłem (zewnętrzna strona), a z drugiej strony cienką warstwą sosu (wewnętrzna strona). Na dwóch kromkach ułożyć po 2 plastry sera, warstwę kapusty kiszonej i po 5 zwiniętych plasterków szynki. Przykryć chlebem.



Krok 3

Dużą patelnię postawić na małym ogniu. Przełożyć kanapki i przykryć pokrywką.



Krok 4

Smażyć z obu stron do zarumienia i stopienia sera. Przed podaniem przekroić na pół.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.