Reuben to popularna kanapka amerykańska składająca się z pastrami (specjalnie przyrządzonej wołowiny), sera szwajcarskiego, kapusty kiszonej i sosu rosyjskiego. Jej wersja z poniższego przepisu jest równie pyszna, a znacznie prostsza do wykonania w warunkach domowych.
Danie: Śniadanie, Kolacja, Obiad
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Składniki sosu wymieszać w miseczce.
Kromki chleba posmarować z jednej strony masłem (zewnętrzna strona), a z drugiej strony cienką warstwą sosu (wewnętrzna strona). Na dwóch kromkach ułożyć po 2 plastry sera, warstwę kapusty kiszonej i po 5 zwiniętych plasterków szynki. Przykryć chlebem.
Dużą patelnię postawić na małym ogniu. Przełożyć kanapki i przykryć pokrywką.
Smażyć z obu stron do zarumienia i stopienia sera. Przed podaniem przekroić na pół.
Dodaj komentarz