Przegrzebki ze szparagami

Doskonała przekąska lub danie obiadowe. Dogodzi gustom wybrednych smakoszy. Działa jak afrodyzjak, dlatego nadaje sie również na kolacje przy świecach.

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 250 g przegrzebek
  • 1 pęczek szparagów (nie ma znaczenia ich rodzaj)
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W małej ilości osolonej wody gotujemy szparagi.



Krok 2

Przegrzebki myjemy i osuszamy. Następnie smażymy je na maśle po minucie z każdej strony i doprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 3

Przegrzebki podajemy ze szparagami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.