Kanapka z awokado i kurczakiem

Kanapki to najczęściej goszczące śniadanie na wielu stołach, głównie ze względu na szybkość przygotowania.

Spróbuj naszej obłędnej kanapki z kurczakiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi. Jeśli rano masz za mało czasu na smażenie kurczaka, możesz przygotować go dzień wcześniej.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g filetu z kurczaka
  • ½ dojrzałego awokado
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 liście sałaty
  • 2 duże kromki chleba
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka masła Łaciate
  • ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Filet z kurczaka umyj i osusz. Pokrój w kostkę. Przełóż do miseczki. Dodaj czosnek granulowany, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Wymieszaj i usmaż na rozgrzanej patelni.



Krok 2

Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w kostkę.



Krok 3

W misce umieść kurczaka, pomidorki, awokado i majonez. Wymieszaj.



Krok 4

Obie kromki chleba posmaruj masłem. Na jednej z nich połóż liście sałaty, a następnie wyłóż zawartość miski. Przykryj drugą kromką chleba, a następnie przekrój kanapkę na pół. Podawaj od razu. Smacznego!



Wskazówki

Jeśli używasz średnio świeżego chleba, możesz podpiec go wcześniej w opiekaczu, bądź piekarniku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.