Kanapka z awokado i kurczakiem

Kanapki to najczęściej goszczące śniadanie na wielu stołach, głównie ze względu na szybkość przygotowania. Warto wypróbować wersję z kurczakiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi. Jeśli rano zawsze brakuje nam czasu, kurczaka można przygotować dzień wcześniej.

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 100 g filetu z kurczaka
  • - ½ dojrzałego awokado
  • - kilka pomidorków koktajlowych
  • - 2 liście sałaty
  • - 2 duże kromki chleba
  • - 1 łyżka majonezu
  • - 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • - 1 łyżeczka Mixu Łaciatego
  • - ½ łyżeczki czosnku granulowanego
  • - sól, pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Filet z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić w kostkę. Włożyć do miseczki, dodać czosnek granulowany, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Wymieszać i usmażyć na rozgrzanej patelni.



Krok 2

Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę.



Krok 3

W misce umieścić kurczaka, pomidorki, awokado i majonez. Wymieszać.



Krok 4

Obie kromki chleba posmarować mixem. Na jednej z nich położyć liście sałaty, a następnie wyłożyć zawartość miski. Przykryć drugą kromką chleba. Przekroić na pół.



Wskazówki

Jeśli używamy średnio świeżego chleba, można podpiec go wcześniej w opiekaczu bądź piekarniku.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.