Ryż z jabłkiem

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g ryżu
  • 2 szklanki mleka UHT Łaciate 1,5%
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 łyżki śmietany 12% Mlekpol

Przygotowanie

Krok 1

Ryż ugotuj na mleku zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.



Krok 2

Zetrzyj jabłko na grubych oczkach. Do miseczki przełóż ryż. Dodaj jabłko, cynamon, miód oraz śmietanę. Wymieszaj. Podawaj udekorowane plasterkami jabłka i posypane cynamonem. Smacznego.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.