Potrawa dla wielbicieli papryki. Smaczna i kolorowo wyglądająca na talerzu, aż zachęca do spróbowania. Idealnie pasuje do kaszy gryczanej i buraczków.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Cebulę kroimy w paski i smażymy na smalcu. Kolorową paprykę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do cebuli. Dusimy razem do miękkości.
Dodajemy do warzyw czerwoną paprykę w proszku i koncentrat pomidorowy, a następnie dokładnie mieszamy i podsmażamy.
Pokrojony drób w osobnym naczyniu podsmażamy, uprzednio posypując go solą. Przekładamy go do warzyw i razem podduszamy, dodając odrobinę mąki rozmieszanej z wodą. W osobnym garnku gotujemy kaszę według instrukcji na opakowaniu.
Na koniec dodajemy śmietankę Łaciatą. Mieszamy i podajemy z kaszą i buraczkami.
Surowy, przyprawiony drób najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawami.
Dodaj komentarz