Roladka z żurawiną i morelami

Autor:

Śnieżynka

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem. Następnie posmarować dżemem żurawinowym i ułożyć pokrojone w słupki morele. Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć ziołami prowansalskimi, mieloną papryką i kolorowym pieprzem. Skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut w temp 190 stopni.

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • Sól
  • pieprz czarny mielony
  • 4 suszone morele
  • 2 łyżki dżemu żurawinowego do mięs
  • Pieprz kolorowy
  • Zioła prowansalskie
  • Papryka mielona
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię, oprószyć solą i pieprzem.



Krok 2

Następnie posmarować dżemem żurawinowym i ułożyć pokrojone w słupki morele. Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną.



Krok 3

Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć ziołami prowansalskimi, mieloną papryką i kolorowym pieprzem.



Krok 4

Skropić oliwą, podlać odrobiną wody, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 35-40 minut w temperaturze 190°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.