Kanapka z puree z zielonego groszku

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • ulubione pieczywo
  • 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku lub groszku w puszce (ok. 500g)
  • 3 duże łyżki masła Mazurski Smak
  • 3 średnie ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków świeżej bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Na koniec przygnieć nożem, by wypuścił więcej soku.



Krok 2

Rozgrzej patelnię, roztop na niej masło i dodaj czosnek. Zeszklij.



Krok 3

Kiedy czosnek nabierze złocistego koloru dodaj na patelnię groszek. Trzymaj na małym ogniu bez przykrycia przez ok. 8-10 minut. Dodaj sól, pieprz i kilka listków świeżej bazylii. Następnie przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Jeśli będzie to konieczne dopraw bardziej do smaku. Tak przygotowanym puree posmaruj kromkę ulubionego pieczywa. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.