Świetna, idealna na lato sałatka. Połączenie słodkich brzoskwiń z pomidorami, słonym serem feta i ziołami okazało się strzałem w dziesiątkę. Aby nie było nudno, dla przełamania struktury chrupią orzechy pekan. Całość scala balsamiczny sos winegret. Tego trzeba spróbować!
Danie: Sałatki
Osób: 1
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy
Wegetariańskie
Bez glutenu
Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni i odstawić do ostygnięcia.
Ser feta pokroić w pokruszyć w palcach na kawałki.
Przygotować dressing: wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Pomidory i brzoskwinię umyć, osuszyć i pokroić na ósemki. Przełożyć na talerz, posypać fetą, orzechami pekan, miętą i bazylią.
Sałatkę polać dressingiem i serwować.
Dodaj komentarz