Proste roladki z indyka z serem camembert to idealna potrawa, która może być wykorzystana na wiele sposobów. Sprawdzi się jako danie obiadowe, może być zabrana do pracy na lunch, może być zabrana w drogę, może stanowić przekąskę/przystawkę. Mnóstwo pomysłów - a tylko 1 przepis.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Filety kroimy na kilka cienkich plastrów. Delikatnie je rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi.
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Czosnek przeciskamy przez praskę. Każdy filet dokładnie smarujemy czosnkiem.
Na każdym filecie układamy po kawałku sera, zwijamy roladki i przekładamy do natłuszczonego oliwą naczynia żaroodpornego.
Pieczemy przez 35 minut w temperaturze 180°C. Podajemy np. z ulubionymi świeżymi warzywami.
Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.
Dodaj komentarz